Системата за видеоповторения (VAR) дебютира в България при победата на ЦСКА с 1:0 над "Арда" Кърджали в мач от първия кръг на плейофите за първата шестица. При две ситуации имаше дискусии, а след двубоя треньорът на домакините Любослав Пенев коментира, че е видял чиста за дузпа за неговия тим, която обаче не била свирена.

"Какво да коментирам? Има монитори, телевизия, ван, бусове. Разбрах, че има ситуации за полемика. Току-що гледах една чиста дузпа, която не е отсъдена за нас. Това е една от ситуациите, например. Исторически ден, но нека подхождаме сериозно. Като има тази услуга - нека да я ползваме. Засега това, което виждам е, че не се случва нищо. Лош дебют, така бих го нарекъл. Това е моето мнение", каза треньорът.

Снимка: Lap.bg

"Мисля, че направихме достатъчно, за да спечелим трите точки. През първото полувреме имаше брак в играта ни - пропиляхме полувремето. След почивката нещата се коригираха. Заслужена победа. Направихме необходимите корекции след първото полувреме и нещата се получиха".

"Благодарен съм на феновете и ги приветствам с "Добре дошли". Да не мислим за финала. Имаме мач в петък, мислим за следващия противник. Ние се готвим за мача. Нашата работа е да подготвим футболистите.", каза още Пенев.

ЦСКА и "Арда" ще се изправят един срещу друг отново след две седмици във финала за Купата на България.