Пламен Константинов вече не е селекционер на волейболните националите. Договорът на бившия капитан на "лъвовете" изтече след края на световното първенство и няма да бъде подновен. 

Любо Ганев, който е член на УС на БФВ съобщи в предаването "Тази сутрин" по bTV, че във федерацията са отворени за бъдещи преговори, но за момента са приключили взаимоотношенията си със специалиста, който води тима от 2014 г. Също така той Ганев уточни, че никой не е разговарял с Мартин Стоев за селекционерския пост.

"Нашите момчета не се представиха зле, но можехме да бъдем в първата шестица. Представянето е добро, но можеше още", каза в студиото на "Тази сутрин" членът на УС на БФВ Любо Ганев.

"Договорът на Пламен Константинов приключи, видяхме се поговорихме и се разбрахме, след като приключи световното за жени, двамата треньори да направят отчет. Когато Пламен се върне от Русия ще викнем и треньора на жените и двамата ще дойдат пред Управителен съвет, за да дадат отчет до къде са стигнали и какво са постигнали.", обясни той.

"Можем, разбира се, да подновим договора, но предвид, че най-ранното участие на националите ни е през месец месец има доста време, в което да видим дали треньорът иска да е треньор, да видим какво е постигнато. С Пламен сме говорили само да дойде и да представи какво е било до момента, не сме говорили за продължаване тъй като Пламен имаше 4-годишен договор, който изтече сега. Той ще каже дали иска и решението се взима от Управителен съвет. Разглеждаме кандидатури и пр. Ние сме доволни аз съм казвал, че той е най-доброто, което сме имали като треньор до момента на националния треньор.", каза още той.

"Ако е така ситуацията, която Пламен я описва, значи нещата не са добре. Като цяло в клубовете ходят, слушат изпълняват, защото дават пари а и могат да ги санкционират съответно. В националния отбор не знам защо е така, но е свързано с възпитание и лична дисциплина. Националния отбор е престиж, това е най-голямата чест."

"Не може да викнеш играч, а той да не иска да влезе и то на мач на живо. Това повече не може да се получава. А този, който уж е изгонен, той сам напусна, след което обиколи всички телевизии."

"Държавата плати 5 милиона лева за участието такси но ние сме уредили рекламните договори, за да могат да се подготвят момчетата. Мартин Стоев не знам дали би могъл да стане треньор. Той има невероятни успехи в неговия отбор, така че ще видим, но всичко се решава през Управителен съвет."

През ноември предстоят избори в УС на федерацията. На въпрос дали е готов да оглави федерацията по волейбол, Ганев отговори: "Когато му дойде времето и обявим датата за събранието, ще видим. С каквото мога, ще помагам".