Вицепрезидентът на родната федерация по волейбол Любо Ганев потвърди, че Силвано Пранди ще води мъжкия ни национален отбор на олимпийската квалификация през януари. Ганев подчерта, че на италианския специалист не е поставян ултиматум.

"Мисля, че много отдавна ви казахме, че Силвано Пранди е треньорът на отбора до олимпийската квалификация и ако я спечелим, за което се надяваме всички, ще остане да води отбора и на Олимпиадата. За това няма промяна и никога не е говорено, не знам откъде се пуска тази информация. Ние сме си решили, даже доколкото знам е даден някакъв разширен състав за квалификацията - 27-28-30 човека. Абсолютно всички боеспособни волейболисти, които могат да изнесат това състезание, тези пет тежки мача, които са във форма към момента, ще бъдат извикани. Това е ясно", заяви Любо Ганев.

"По принцип ние не сме му поставяли ултиматум на Силвано Пранди. Просто искахме да сме сигурни, че най-добрите състезатели ще бъдат извикани. А кой състезател да играе и кои точно 14 играчи да заминат, това естествено го решава треньорът и щабът. Федерацията не може да се меси в това. Пак повтарям - не сме поставяли ултиматум, просто искахме да бъдем сигурни, че най-добре подготвените играчи към момента ще бъдат там", подчерта легендата.