Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол - Любо Ганев, заяви, че е имал предвид човешките, а не професионалните качества на Радостин Стойчев, в коментара си под новината за уволнението на специалиста от италианския гранд "Модена".

Ганев написа "Най-накрая. В България го разкрихме преди 6 години.", след като стана ясно, че президентът Катя Педрини е освободила българина. До треньорското уволнение се стигна заради протестна на почти всички играчи на тима срещу треньорските методи и човешкото отношение на Стойчев.

"Не знам защо съм ядосал хората, на мен ми беше любопитно, за това съм сложил и усмивка, дали сега Радо ще поиска оставката на Катя Педрини и целия управителен съвет на "Модена", защото е редно след уволнение това да се прави. Знаете, че той го проигра веднъж това упражнение. Контактувам си с италианци. Някои споделят моето мнение, други са доволни. В крайна сметка Фейсбук е за това - всеки да си изразява личното мнение. Сега потривам ръце да видя дали ще излезе сега Радо, ще каже: "Искам оставката на Катя Педрини, на целия управителен съвет на "Модена", защото те не постъпиха коректно". Мисля, че абсолютно нищо лошо не съм казал. Никога не съм коментирал професионализма на Радо Стойчев в треньорството, а само човешкото му отношение. Той е добър треньор, работохолик, но отношението му към хората... Когато имаш колективен спорт, треньорът трябва да е психолог, състезателите трябва да му вярват и да играят и за него", каза Ганев.

"Казах го, защото го мисля. Човешкото отношение е фактор преди всичко. Когато Радо си тръгна от "Тренто" казах, че този човек няма да бъде треньор никъде повече от 1 година, където и да отиде. За мен отношението трябва да е по-човешко", допълни той.