Липсата на мотивация е една от основните причини за безславното отпадане на мъжкия национален отбор по волейбол от европейското първенство. Около това мнение се обединиха вицепрезидентът на българската федерация – Любомир Ганев и спортният министър Красен Кралев.

Българските волейболисти записаха най-слабото си европейско от 14 години насам.

"Самата федерация трябва да вземе решение как да мотивира волейболистите, защото на мен си се струваше, че представянето на европейското първенство е категорично повлияно от този мач във Варна срещу Бразилия. Това мога да кажа, че е един от спортовете, в които сме инвестирали най-много средства. Безспорно най-успешният ни колективен спорт, но очакваме далеч по-добри резултати от тези, които постигаме", заяви спортният министър Кралев.

Българските волейболисти е наложително да променят отношението си към националния отбор, а това волейболно лято трябва да бъде забравено по най-бързия начин.

"Когато говорим за национален отбор, преди всичко имаме знаменцето на гърдите, а тази кауза да играеш за националния отбор трябва да е над всичко. Сега имам чувството, че националният отбор за някои състезатели е - "Абе, да изкарам тука някоя година. Абе, ще си почина това лято", заяви пред bTV Любо Ганев - вицепрезидент на родната федерация по волейбол.

Евентуална рокада на Силвано Пранди засега не стои на дневен ред.