Ръководството на Литекс обяви на официалния сайт на клуба каква сума ще получи от продажбите на Данило Асприля и Страхил Попов. "Оранжевите" ще приберат значителните близо 5.5 милиона лева. Най-добрият футболист в родната “А” група премина в Ал Аин, а капитанът на оранжевите бе продаден в турския Касъмпаша.

Снимка: www.kasimpasa.com.tr

Във финансовите параметри по договорите има и допълнителни клаузи за бонуси и процент при евентуална следваща продажба на  играчите. Ловешкият клуб се погрижи самите футболисти също да бъдат максимално доволни от личните си условия. Договорът на българският национал  е за  две  години  и половина, през  които той ще получи 1.6 милиона лева. Бързоногото крило  пък ще бъде направо “позлатен” в клуба от Обединените Арабски Емирства със заплата от 4.2 милиона лева за три годишния си контракт.

„Върху трансферите  на Страхил и Асприля се работи от няколко месеца. Те стигнаха своя таван у нас и беше време да направят стъпка напред в кариерата си. Благодарим им за всеотдайността през всичките тези години. Те бяха еталон за професионализъм и коректност. Пожелаваме им успех в новите отбори“, заявиха от ръководството на оранжевите.