Лионел Меси е един от двамата най-добри в света, любимец на милиони и пример за подражание на хлапетата. Връзката между него и едно 6-годишно бразилче обаче е по-особена.

През 2012 г. Габриел и Лизиана Майер кръщават сина си... Лионел Меси. Мъникът вече тренира футбол и носи екип на "Барселона".

Преди два дни малкият фен не успя да изгледа на живо мача Аржентина - Катар (2:0) от груповата фаза на Копа Америка в родния си Порто Алегре. Цените на билетите за двубоите са толкова високи, че на семейство Майер нямало как да останат достатъчно средства за храна. Хлапето зачакало пред портите на стадион "Бейра Рио", надявайки се да се докосне до своя идол.

До мечтаната среща така и не се стигнало, но фамилия Майер се надява все пак да събере сина си с гения от Росарио. Към звездата на Аржентина е отправена молба, на която Меси скоро ще даде отговор.

За щастие на бразилския Меси аржентинският остава близо. В петък е следващият му мач от Копа Америка - четвъртфинал с Венецуела в Рио де Жанейро. Това може да не последният шанс за малкия запалянко. При нов успех на Аржентина "гаучосите" най-вероятно ще се сблъскат с Бразилия. Тогава за семейство Майер враждата между двете футболни нации няма да е от значение.

Любопитното е, че Габриел и Лизиана са бивши футболисти, а малкият Меси е смятан за голям талант. Момчето притежава спокойствието с топка в крака, което показва и неговият идол.