Ръководството на "Левски" е решило да върне предсрочно заема, получен в началото на месец август 2020 г. от фирма, която не иска да бъде споменавана в медийното пространство. Средствата в размер на 199 999 лв. бяха използвани за изплащане на част от заплатите на футболистите, които не са получавали възнаграждения от няколко месеца.

Освен това клубът подписва с особено мнение договора за разпределение на средствата от телевизионните права за настоящия сезон, но категорично "сините" заявиха, че няма да парафират новия договор със същата компания. Той влиза в сила от сезон 2021/2020. 

Решенията са взети след заседание на Управителния и Надзорния съвет на 13 август, като бяха публикувани в сайта днес.

Снимка: БГНЕС

"На съвместно заседание в четвъртък, 13 август, Надзорният и Управителният съвет на „ПФК Левски“ гласуваха за погасяване на краткосрочния заем от 199 999 лв., който беше изтеглен за оперативни нужди в края на месец юли. Сумата беше върната предсрочно с минимална лихва.

На заседанието бе обсъдено актуалното финансово състояние на клуба, както и организационни въпроси, сред които охраната на домакинските мачове на клуба. Бе взето решение и следващия мач на стадион „Георги Аспарухов“ срещу „Царско село“ на 23 август да се поеме от фирмата, която осигурява денонощната охрана на стадиона, както беше и в първата среща с „Берое“. Междувременно „ПФК Левски“ ще организира прозрачна процедура по събиране на оферти за определяне на дългосрочен партньор в работата по сигурността и безопасността на публиката в нашия дом – стадион „Георги Аспарухов“.

Членовете на НС и УС разгледаха подробно предложението на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига за разпределение на парите от телевизионни права в последната година от подписания през 2015 г. договор. „ПФК Левски“ подписва това разпределение с особено мнение, като категорично заявява позицията си, че няма да подпише одобрения вече от БФС нов договор за телевизионните права и ще използва всички механизми, за да защити правата си като най-популярния и атрактивен за телевизионните зрители футболен клуб в страната.

Като последна точка в дневния ред Илия Христов запозна колегите си от Надзорния и Управителния съвет с годишния отчетен доклад на директора на детско-юношеската школа Йончо Арсов. Бе дадена висока оценка на работата в академията през последната година, като се отчита необходимостта от намирането на допълнителни спонсори, които да подпомагат дейността на школата, за да бъде запазен високият професионален стандарт, наложен в нея", се казва в съобщение на сайта.