Ръководството, треньорският щаб, футболистите и служителите на футболен клуб Левски благодариха на феновете, които в четвъртък вечер изпълниха до краен предел стадион "Георги Аспарухов" и подкрепяха отбора в мача от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Марибор. "Сините" направиха това с обръщение, публикувано на официалния сайт на клуба.

Съобщението е публикувано без редакторска намеса:

"Вчера публиката на Левски записа поредната си победа. Днес всички говорят за великите „сини“ фенове. Европа се диви на страстта и неописуемата любов на привържениците към клуба.

Дори в миговете, когато отборът не побеждава. Тогава „синьото“ море отново ехти. По-силно от всякога. А над него е само небето. Над привържениците на Левски никой. Няма думи, които да опишат чувството, когато дори след неуспех хиляди викове те карат да летиш и да вярваш, че следващия път ще успееш. Ще успееш заради детските усмивки, заради семействата дошли заедно да видят любимия Левски. Заради всички „сини“ сърца, които ти напомнят, че не победата на всяка цена е заветната цел, а онази неописуема, граничеща с лудост любов.

Това е Левски! Това са „сините“ фенове. Винаги верни. До последната минута... И след нея.

Благодарим Ви, че отново ни напомнихте с вика „Никога не ще останеш сам“, че вървим заедно в борбата. Че минаваме заедно през бурите и ще бъдете винаги до нас, както на върха така и в моментите на неуспехи.

Вие сте и винаги ще бъдете победители!

Поклон пред хилядите на „Герена“, които вчера оставиха сърцата си по трибуните. Поклон пред всички фенове по целия свят, които носят Левски в душите си и са го подкрепяли винаги и с цената на всичко.

Днес ние се събудихме по-силни заради вас!

С признателност,

Ръководство, треньорски щаб, футболисти и служители на ПФК Левски"

Левски отпадна от Лига Европа във втория предварителен кръг, след като надигра словенския Марибор като домакин, но завърши наравно 1:1 и именно с такъв общ резултат загуби двубоя. "Сините" напускат турнира достойно, с високо вдигната глава.