От ръководството на футболния "Левски" предупредиха, че измамници се опитват да злоупотребят с кампанията за набиране на финансови средства. Феновете на "сините" събират пари, с които да се издържа клуба, след като на стадион "Георги Аспарухов" настъпи нестабилна финансова ситуация, породена от приемането на промени в Закона за хазарта и оттеглянето на основния спонсор на тима - фирма за лотарийни игри, собственост на бизнесмена Васил Божков.

В своята официална "Фейсбук" страница "сините" публикуваха предупреждение към привържениците да не се поддават на измамници и припомниха, че единствените начини да се дарят средства, са оповестени на официалния сайт на клуба.

Също така от "Левски" алармираха, че се разпространяват фенски артикули, от чиято продажба не печели клуба, призовавайки такива да се купуват само от официалните източници.

Ето и целия текст, публикуван от "Левски":

"ВНИМАНИЕ!

Левскари, обръщаме внимание, че единствените начини да подпомогнете любимия клуб са чрез официално обявената дарителска сметка и кампанията за закупуването на абонаментни карти, билети и артикули от клубния магазин.

ПФК „Левски“ получи сигнали, че неизвестни лица се облагодетелстват от създалата се ситуация и събират пари от името на клуба. Категорично се разграничаваме от такива действия и подчертаваме, че подобен тип набиране на средства не се организира от клуба или във взаимодействие със структурите на оргазнизираните привърженици!

Единственият и официално обявен от ПФК „Левски“ метод за даряване на средства е описан детайлно на сайта на кампанията: https://www.levski.com/

В същото време, сигнали за злоупотреби с марката „Левски“ достигнаха до нас и за фен артикули, които се разпространяват в интернет, декларирайки, че част от приходите ще постъпят в помощ на ПФК „Левски“!

ПФК „Левски“ Ви призовава при поръчка или покупка на артикули на любмия клуб, да го осъществявате само от официални източници, а не от такива, които не са оторизирани и не си партнират с клуба.

Благодарим ви за подкрепата!

Един за всички, #ВсичкиЗаЛевски"