Служителите на ПФК "Левски" са получили по половин заплата миналата седмица, преди да бъдат разпуснати заради извънредното положение в страната във връзка с борбата с пандемията от коронавируса, съобщиха от клуба на официалния си сайт.

"Сините" са платили и част от неотложните разходи.

Междувременно от клуба опровергаха появила се информация, че днес футболистите са получили заплатите си.

"Обръщаме се към Вас в тези тежки за България и целия свят времена, за да Ви информираме официално, че появилата се в медиите днес информация за изплатени заплати на футболистите от първия отбор на ПФК "Левски" е лъжа. Откакто заедно стартирахме дарителската кампания в полза на любимия ни клуб, ние поехме към Вас един ангажимент – в замяна на Вашата безценна помощ да отчитаме всяка стотинка, която сте предоставили на клуба под формата на дарение, закупуване на билети, абонаментни карти или артикули от клубния магазин.

Вече втори месец спазваме това свое обещание и нямаме никакво намерение да го нарушаваме. През тази седмица клубът не е извършвал никакви плащания, тъй като оперативните разходи с падежна дата бяха обслужени през миналата седмица в деня, в който администрацията и футболистите бяха разпуснати заради наложените мерки в борбата с коронавируса. За всяко перо Вие ще получите отчет, както е било досега – в официалните канали на клуба. Там, където е достоверната информация за случващото се в любимия ни клуб", се казва в съобщението на официалния сайт на "Левски".

bTV призовава: останете си вкъщи!