Футболен клуб "Левски" призова феновете да се съберат в събота и да се придвижат организирано към националния стадион "Васил Левски", където ще се проведе дербито с ЦСКА от 21-ия кръг на Първа лига. 

Мачът е с начален час 14:45 ч., а сборният пункт за "сините" привърженици е централата на Националния клуб на привържениците на бул. "Тодор Александров". От там феновете ще отидат до паметника на Васил Левски, където ще положат венци, и ще се насочат към националния стадион.

Походът е организиран от самия клуб и НКП, като в съобщението се заявява, че това не е ултрас шествие, каквито са забранени от полицията, а поход, в който участие могат да вземат всички почитатели.

Ето и цялото съобщение, публикувано на сайта на "Левски":

"Левскари,

ПФК „Левски“ съвместно с Националния клуб на привържениците на "Левски" организира поход под надслов „Левски“, ти си всичко за нас“. Той ще се състои на 15.02. (събота), непосредствено преди първия домакински мач за 2020 г., като сборният пункт е в 12 ч. на бул. „Тодор Александров“ 23 пред магазина на НКП.

Походът ще поеме към националния стадион в 12.30 ч. по маршрут от бул. „Тодор Александров“ към бул. „Дондуков“, следва включване по булевард „Васил Левски“, за да стигнем до паметника на Апостола, където ще се поклоним и поднесем венци, от там се продължава в посока СУ „Свети Климент Охридски“ и завой към БСФС, за да се включим по ул. „Гурко“, от където ще достигнем до крайната си точка – стадион „Васил Левски“.

Обръщаме се към всички левскари, към всички обществени прослойки, към малки и големи, към всяко „синьо“ сърце, което бие в името на „Левски“. Елате да застанем рамо до рамо в името на любимия клуб. Това няма да е ултрас шествие! Това ще е поход в името на „Левски“. Затова обръщаме внимание да не се поддавате на каквито и да е било провокации!

В събота ще застанем един до друг без различия и социален статус. Ще бъдем привърженици, ветерани, юноши, служители, актьори, певци и общественици. Ще ни обединява любовта към „Левски“. На този поход няма да е от значение кой си и няма да присъстваш като единица, защото ще изпълним със смисъл мотото „Един за всички, всички за „Левски“.

Дошло е време за пълна мобилизация и обединение. Дошло е време да поставим свещеното „Л“ над всяко различие! Дошло е време за пореден път да се легитимираме като „отбора на народа“ и да покажем кои сме и какво можем заедно! Сплотени като юмрук! Дошло е време да изтупаме от прахта позавехтелите завети, оставени от доблестните мъже, създали ПФК „Левски“! Да си припомним ценностите, които са ни водили и съхранили повече от век!

Време е! В името на „Левски“! В името на всичко онова, което обичаме и в името на всяко „синьо“ сърце, посветило живота си за този клуб! За всички преди нас и всички след нас!

... Левскар да си братко е дума голяма, Левскар да си братко е чест !

Един за всички, Всички за "Левски"!"

Снимка: Lap.bg

"Сините" привърженици се активизираха преди дербито и купуват билети и абонаментни карти за пролетния дял от шампионата. По този начин те се надяват да помогнат на своя любим клуб в ситуация, в която не се знае дали финансовите средства ще са достатъчни. 

Кризата на стадион "Георги Аспарухов" настъпи, след като собственикът на основния спонсор на тима - Васил Божков, беше арестуван в Дубай.

Последната инициатива на клуба е отваряне на сметка, по която привържениците да могат да превеждат суми, за да бъде изплатена следващата вноска по дълга към Националната агенция по приходите.