Отборът на "Левски Лукойл" си върна на "Балкан" Ботевград за поражението в първенството и днес победи със 73:62 в първи полуфинал за Купата на страната при мъжете. В другата среща "Академик Бултекс" Пловдив постигна много по-сериозен успех като гости на "Рилски спортист" - 98:86. Реваншите и в двете двойки са в събота.

"Сините" баскетболисти получиха сериозна агитка днес в лицето на част от футболния отбор, както и на техния треньор Делио Роси. Но нямаше какво да се види в началната четвърт и тя завърши при резултат 8:13.

Снимка: Lap.bg

През втората част домакините заиграха малко по-добре и няколко хубави стрелби на Божидар Аврамов вдъхновиха отбора за обрат, както и за аванс от 10 точки на почивката- 32:22. В този период пък пълният с чужденци отбор на гостите вкара едва 9 точки.

След няколко колебливи периода за всеки от отБорите, "Балкан" се доближи на 6 точки преди третата част - 45:51, както и на 3 малко след началото на четвъртата. "Левски" поддържаше преднината си със силна серия, като малко над 4 минути преди края те вече водеха с 67:53 с кош на Джъстин Нокс, който вкара общо 4 точки в мача.

За "Левски" Христо Николов вкара 19 точки, а Божидар Аврамов - 17. С по 16 точки отстрамиха "Балкан" Христо Захариев и Венцислав Петков.

Снимка: Lap.bg