"Левски" изрази благодарността си към около 1200-те души, които пропътуваха разстоянието от България до Словения, за да подкрепят любимия си отбор срещу Марибор в мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. 


Столичният тим записа нулево равенство срещу 13-кратния словенски шампион, а реваншът е на 21.07 на ст. "Георги Аспарухов" и ще бъде излъчван пряко по bTV с начален час - 20:00. 

Ето какво съобщение към запалянковците публикуваха от вековния клуб на официалния си сайт: 

"Уважаеми левскари, благодарим!

Благодарим за безрезервната Ви подкрепа! Благодарим Ви, че за пореден път ни вдъхнахте сили, дадохте ни криле и ни демонстрирахте величието на „синята“ публика. Благодарим Ви за европейското поведение преди, по време и след срещата с Марибор.

Вие не бяхте просто 12-ият играч, Вие бяхте първият играч. Нашият импулс и вдъхновение. Вие направихте така, че от първата секунда, в която стъпихме на терена на съперника, да се почувстваме като у дома. Всеки ваш вик ни правеше по-силни и ни даваше увереност.


Вчера преминахме през първата част от поредна важна битка заедно. Продължаваме да вървим уверено напред и да се борим, защото вие ни правите силни. Защото, когато сме заедно и обединени, можем всичко.

 Защото това е смисълът на всичко, това е смисълът на играта!

Да виждаме усмихнати цели „сини” семейства, които си тръгват щастливи от стадиона, е импулсът, който може да те накара да полетиш. Вчера ние летяхме благодарение на вас. Предстоят още много битки и във всяка една от тях ще имаме нужда от вашата подкрепа.


Бъдете с Левски, а ние ще дадем сърцето и душата си...

 Защото без битка няма победа!

 И не забравяйте: на 21.07.2016 г. ни очаква реванш, а стадион „Георги Аспарухов“ трябва да е врящ котел.

 Бъдете с нас, защото Левскар да си, братко, е дума велика, левскар да си, братко, е чест!

 БЛАГОДАРИМ!"