Футболното дерби между "Левски" и ЦСКА ще затвори основни улици в центъра на София в съботния ден. СДВР ще предприеме засилени мерки за охрана на обществения ред в столицата и заявения преди това поход на привържениците на "сините", информира пресцентърът на МВР.

На 15 февруари (събота) от 12.30 часа ПФК "Левски", съвместно с Националния клуб на привържениците на "Левски", ще проведе поход под надслов "Левски, ти си всичко за нас". Той ще се състои непосредствено преди футболната среща и е съобразен с разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите, съгласуван и разрешен от Столична община. Маршрутът е от бул. "Тодор Александров" по бул. "Княз Ал. Дондуков" , бул."Васил Левски", ул. "Ген. Йосиф В. Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков", с крайна точка Национален стадион "Васил Левски".

От 14.45 часа на Националния стадион "Васил Левски" започва и футболната среща.

В тази връзка Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата.

Преди, по време и след провеждане на шествието и спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, от СДВР приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.45 часа. Привържениците на "Левски" ще бъдат настанявани в секторите А и Б, а привържениците на ЦСКА - в секторите В и Г.

От СДВР посочват, че във връзка с провежданото шествие и спортната среща е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.