Организацията на движението в центъра на София ще бъде променена заради футболното дерби между "Левски" и ЦСКА. Мачът от преспоследния кръг в Първа лига е тази вечер от 18 ч. на националния стадион "Васил Левски" от 18.00 часа.

От Столичната община съобщават, че до 21 ч. са забранени престоят и паркирането на автомобили при сектор Г на националния стадион, а от 8 до 20 ч. и на моста пред стадиона, както и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски".

От Столичната община посочват, че от 17 ч. до края на футболната среща само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; както и по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

За опазване на реда МВР предприема редица мерки за охрана, обявиха от министерството. Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Полицаите няма да допускат на стадиона зрители във видимо нетрезво състояние, като ще следят за носене на забранени предмети и вещи, огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.