Доктор, който три десетилетия лекувал Диего Марадона, твърди, че смъртта му била "вид самоубийство". Според медицинското лице, футболната легенда "била уморена от живота".

Д-р Алфредо Кахе се грижи за здравето на Дон Диего между 1977 и 2007-а. Той вярва, че световният шампион е спрял да се храни и да приема медикаменти, след като изпаднал в състояние на депресия, вследствие на операцията за премахване на хематом в мозъка, която претърпя няколко дни след 60-ия си рожден ден.

"Не ми изглежда като обикновен сърдечен удар", каза лекарят в интервю за аржентинско радио.

Снимка: Getty Images

Д-р Кахе обяви, че Марадона вече правил опит да се самоубие, когато живеел в Куба. Бившият футболист на "Барселона" и "Наполи" се забил с колата си в движещ се автобус, но оцелява след сблъсъка.

Докторът разкри, че след инцидента е попитал пациента си дали е искал да се самоубие, а отговорът на Марадона бил: "Кой знае, може би някой ден".

Няколко дни преди смъртта на Дон Диего, д-р Кахе разговарял с Вероника Охеда - една от бившите приятелки на играча и майка на едно от децата му.

Жената споделила, че на Марадона му било омръзнало да живее и не искал да продължава да го прави, защото бил постигнал всичко.

Легендарният футболист прекарал последните си дни в единична спалня, а според доктора именно това бил признак за депресия.

Освен това д-р Кахе обвини болницата, че не подготвила адекватен план за лечението на Диего Армандо Марадона и го пуснала да си ходи у дома твърде рано.

Марадона почина на 25 ноември в дома си от сърдечен удар. Само месец по-рано бе навършил 60 години.

Прокуратурата в Аржентина започна разследване и обискира жилището на личния му лекар Леополдо Луке по подозрения, че състоянието на футболиста е било неглижирано и смъртта му е можела да бъде избегната.