Дори Йордан Лечков вече не е оптимист за класирането на националния отбор по футбол за Евро 2020. "Лъвовете" са в серия от четири поредни загуби под ръководството на Красимир Балъков. Късно снощи те отстъпиха с 1:2 на Ирландия в Дъблин в контролна среща.

Въпреки негативните резултати, вицепрезидентът на БФС е категоричен, че постът на Балъков не е застрашен.

"Треньорът и треньорското ръководство могат да коментират двете загуби и представянето на отбора. Въпреки това мога да кажа, че Англия е силен отбор, а радостното е, че във втория мач се даде шанс на други футболисти, на които би могло да се разчита в бъдеще.", каза Лечков на Летище София. 

"Футболът е изравнен, никой не е за подценяване. И други, по-слаби на вид отбори, правят изненади. Няма какво да се заблуждаваме - резултатите не са задоволителни".

"Това са момчетата, с това разполагаме. Ако можете да посочите по-добри на нас като ръководство, на Балъков и треньорското ръководство - ще ги повикаме. Ще им дадем шанс. Балъков е говорил достатъчно. Сподели ми, че не е доволен от влагането на тези, които са влезли на смяна срещу Ирландия."

"За мен лично е срамно, че трябва да се борим за четвърто или пето място, но това е трезвата реалност.", добави Лечков.

"Няма как да стане от днес за утре. Футболистите се оформят в клубовете. Трябва да се даде време на треньора, скоро ще предоставим неговата концепция и на вас. Дано не дълбаем дъното надолу.", каза още вицепрезидентът на БФС.

"В началото поставих задача за класиране, но сега вече няма откъде да намеря такъв оптимизъм", завърши Лечков.