Вицепрезидентът на Българския Футболен Съюз Йордан Лечков заяви, че не изпитва лоши чувства към Димитър Бербатов. При гостуването си в предаването "120 минути" по bTV бившата звезда на националния отбор изрази мнение, че за него нападателят на Монако е втората най-велика личност в историята на родния футбол, след Христо Стоичков.

Лечков бе категоричен, че не е гонил Бербатов от представителния тим на страната, а говорейки за слабите му изяви, просто е изказвал своето мнение.

"Бербатов го поставям на второ място като най-добрия български футболисти в историята след Христо Стоичков. Нямам неприязън към него. Вадят се думите ми от контекста през годините за него. Винаги съм бил прям и съм казвал в лицето какво мисля и затова си имам проблеми. Мое мнение е, че за националния отбор човек трябва да играе, защото е престижно. Това е отговорност, при това платена. Футболистите получават някакви минимални средства за повиквателна, но това е за чест и престиж. Когато лидерите играят слабо, ние нямаме шанс. Силните фигури трябва да играят силно и малко повече от максимума си, за да повеждат отбора"

Лечков коментира и нападките на бившия национален селекционер Любослав Пенев, който преди седмица в студиото на "120 минути" заяви, че бившият му съотборник е лицемер, който няма право да говори за етика и морал, тъй като е подсъдим по десетки дела.

"Дребните душички казват нещата, след като вече не са на своя пост. След мач винаги съм споделял мнението си, когато журналистите ме питат. Имало ли е бойкот в срещата с Малта? Моите очи видяха това, но не мога да го докажа."

Легендата на родния футбол заяви, че сегашното ръководство на БФС няма да подаде оставка и без него футболът у нас ще загуби.

Още от изказването на Лечков вижте в прикачения видео файл, а втората част от изказването на вицепрезидента на БФС очаквайте утре от 20:00 в предаването Зона Спорт по RING.BG.