Когато ние стъпихме във футбола, беше много зле финансово. Сега имаме бази, имаме подредено първенство. И вие предавате мачовете, интересни са, нали? Така вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира в студиото на "Тази сутрин" по bTV свършеното от футболната централа в последните няколко години.

Легендарният футболист ще се бори за кметския пост на Сливен и смята, че ще стигне до балотаж.

Лечков разкри, че благодарение на БФС националите имат всички удобства при гостувания в чужбина: "Нямаме финансови затруднения, националите летят с най-хубавите полети. Спят в петзвездни хотели."

"Трябва да се концентрираме върху това, което е свършено. Да, има нередности. Един от проблемите е, че в отборите не играят млади момчета. Първо ние трябва да имаме силно българско първенство, за да имаме силен национален отбор. Виждате ли желание у младите? Как да ги мотивираме? Насила хубост става ли? Има много желаещи, но да не бъркаме тук родителските амбиции с желанието на самите деца. Това трябва да стане държавна политика.", продължи той.

"До 15-20 дни ще имаме стратегия за развитие на родния футбол и ще я представим на премиера. В последните две-три години със спортния министър Красен Кралев работим в една посока."

Относно слабите резултати на националния отбор и четирите поредни загуби под ръководството на новия селекционер Красимир Балъков, Лечков бе категоричен:

"Който и да дойде като треньор, само ще изхабим още едно име. Красимир Балъков има добри идеи, но няма това време, което му се иска, че 4-5 години някой ще го чака. Това е един от разговорите, които сме водили със селекционера", разкри Лечков.