Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков не разбира защо екипът на Димитър Бербатов атакува извънредния конгрес, за който е настоявал.

По-рано днес стана ясно, че Софийски градски съд е спрял процедурата по вписване на решенията на конгреса на Българския футболен съюз от 12 октомври, в това число и преизбирането на Борислав Михайлов за президент. Лечков уточни, че не става дума за отказ за вписване, а това е просто една процедура.

"Това е процедура, не е отказване. Охранително производство е, трябва да се вземе предвид претенцията на тези клубове към провеждането", каза той.

Снимка: Lap.bg

Действията на съда идват след обжалване на процедурата по провеждане на конгреса от три клуба - ФК "Балкан Варвара", ФК "Венци" и ФК "Русокастро".

Димитър Бербатов и щабът му алармират още, че повече от месец след провеждането на конгреса, протоколът от него не е подаден и по този начин се пораждат съмнения, че може да бъде фалшифициран.

"Този екип (б. ред. - екипът на Бербатов) искаше извънреден конгрес, получи се. Съдът им го назначи. Сега те атакуват тези неща, които те са искали. Още тогава казах, че съдийката, според мен, неправомерно си е назначила този конгрес. Не виждам какво повече може да се коментира тази тема. Всеки има право да жали, въпросът е какво жали. На мен не ми е ясно те какво жалят. Те искаха този конгрес да се проведе, а сега го атакуват", заяви Лечков при прибирането на националния тим след загубата от Швейцария.