Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков направи любопитен коментар след победата над Чехия с 1:0. Той заяви, че президент на родната централа все още е Борислав Михайлов, а това може да се промени само след нов конгрес.

Лечков каза също, че е разбрал за отказването на капитана Ивелин Попов днес, при това от журналистите на ст. "Васил Левски".

"Какво значение има кой е президент? Да ви кажа, все още е Боби Михайлов. Прочетохте ли устава? Има ли подадена оставка? От кого е подадена? Оставката може да се приеме само на конгрес... Четете устава! Не искате да чуете това, което ви казвам. В устава пише кой може да свика извънреден конгрес", каза вицепрезидентът на БФС.

Снимка: Lap.bg

"Можем да си говорим много, но днес момчетата победиха на терена. Днес видях хъс. Преди го нямаше това нещо и нямаше резултати. Момчетата се сбиха, сбориха... От вас разбирам, че Ивелин Попов се отказва. Откакто аз отговарям за националния отбор, никой не се е месил на треньорите. Сега имат достатъчно време. Трябва да останат на земята. Не са били кой знае кого. Пожелавам от сърце на тези момчета да могат да се реализират и да си построят живота по най-добрия начин. От тях зависи. След като тези момчета могат да бият Холандия и Швеция, значи има нещо в тях"

"Рано или късно ще има конгрес. Това е отделна тема. Ако искате, следващата седмица да отделим един ден и да си говорим на тази тема", коментира Лечков.