Звездата на НБА - Леброн Джеймс, за пореден път доказа, че е модел за подражание на и извън паркета. Новото попълнение на "Лос Анджелис Лейкърс" откри училище за деца в риск в родния си град Акрън. 

Училището на баскетболиста ще има по-дълга учебна година, както и по-дълги учебни дни. Повече от 40 служители ще помагат на децата да подобрят образованието си и да израснат като личности. 

Снимка: Getty Images

Родителите на децата в риск, които не са завършили средното си образование, също ще получат необходимата помощ от фондацията на баскетболисти и училището, за да вземат дипломи.

Плановете на Джеймс и екипа му са до 2029 година над 1200 ученици да преминат през училището и да направят следващата стъпка към колежа.

Снимка: Getty Images

"Вълненията преди първия учебен ден са истински! Това ще бъде един от най-великите дни в живота ми, ако не и най-великият. Това кльощаво хлапе от Акрън, което пропусна 83 учебни дни в четвърти клас, определено имаше големи мечти. Големи мечти за децата от Акрън, които да получат всичко, от което се нуждаят, за да открият своята страст, да се отплатят на обществото и да променят света. Такава е целта на това училище. Такива са хората. Акрън е такъв. В нашата фондация винаги сме си поставяли големи цели, а няма нищо по-голямо от това откриване, докато не започнем да мечтаем за следващото нещо. Невероятно горд и развълнуван съм за всички тези деца и за Акрън", написа Джеймс в Туитър.


Трикратният шампион на НБА е роден в Акрън и завършва гимназията Сейнт Винсънт-Сейнт Мерис. Влиза в Лигата едва на 18-годишна възраст. През 2016 година, когато все още бе част от "Кливланд Кавалиърс", той донесе първата спортна титла за града от 52 години насам.