Състезанията бяха подарък за къртовския труд, който влагахме в тренировките. Това сподели олимпийската шампионка с ансамбъла Лаура Траатс в предаването "120 минути" по bTV.

Снимка: Reuters

Този уикенд грациите от ансамбъла трябваше да излязат на килима в Япония и да представят за последно великолепните си съчетания на световното първенство. Траатс обаче получи контузия, а докторът на националния отбор категорично забрани нейното участие.

Затова тимът ни се оттегли от надпреварата.

"По-добре съм, в началото бях с по-смесени чувства и емоции, тъй като не приех леко начина и причината, заради които се оттеглихме", сподели Лаура.

Снимка: Lap.bg

Проблемът й е в шийните прешлени. Има дискова херния на врата. Болката й се обостря по време на тренировка в Япония преди старта на шампионата на планетата.

"Усетих силна болка, която тръгваше по нерва на дясната ми ръка, с която изхвърлям, улавям. Това е удобната ми страна. Изкарахме и двете тренировки, въпреки че виждах, че нещата не са никак добре. Докторът го е обсъдил с госпожа Илиана Раева и тя по-късно ни каза, че прекратява участието ни."

Снимка: Reuters

"За мен беше много тежко, сълзите ми веднага текнаха. Това е един къртовски труд, състезанията бяха подарък, а тренировките - тежката част. Преживяхме много на тренировките, на състезанията просто трябваше да оберем плода на труда ни, а така не само моя, но и на целия екип, на отбора отиде на вятъра."

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Лаура Траатс разкри, че е получила огромна подкрепа от най-близките си приятелки - момичетата от ансамбъла, с които през последните пет години покори всички върхове.

"Когато имаме дадена цел, сме готови да минем през всичко, за да я постигнем. Нашата беше олимпиадата, ние я постигнахме. Това световно първенство беше като бонус за нас, искахме да завършим кариерата си с него", каза още Лаура и добави, че и занапред смята да се занимава с художествена гимнастика.