Италианският елитен "Лацио" преживял истински кошмар. Ръководството на "римските орли" станало жертва на хакерска атака и платило последната вноска по трансфера на Стефан де Врай, възлизаща на 2 млн. евро, на измамници, вместо на "Фейенорд", пишат италианските медии.

Централният бранител пристигна на "Олимпико" през 2014 г. срещу около 8 млн. евро. От "Лацио" получили имейл с искане от холандския клуб за последната транзакция по сделката и предоставили данни за банковата сметка, на която да бъде изпратена сумата.

Шефовете на "Фейенорд" обаче не знаят за това, а въпросната банкова сметка не е клубната... Изглежда измамниците са разполагали с подробна информация за трансфера и така са успели да убедят "Лацио" да изпрати парите.

Според медиите на Апенините престъплението вече е обект на разследване от прокуратурата, откъдето са проследили парите до холандска банка.

Случаят прилична поразително на "Казанската афера" отпреди 9 години, когато "Левски" качи на самолета за Татарстан четирима свои основни играчи - Дарко Тасевски, Юсеф Рабех, Живко Миланов и Зе Соарес. "Сините" бяха получили пакетна оферта от местния "Рубин" на стойност 5 млн. евро. Оказа се, че руснаците не знаят нищо за това... Тогава действието се разви преди дербито с ЦСКА, което "червените" спечелиха с 2:0, възползвайки се от отсъстващите водещи футболисти на вечния си съперник.