Капитанът на "Ботев" Пловдив Лъчезар Балтанов призна, че моментът е труден за "канарчетата" след поражението от финала за Купата на България от "Локомотив" Пловдив с 0:1.

„Обстановката е тягостна. Трябва да приемем загубите мъжки, но наистина е много трудно след такъв финал. Нашият градски противник да ни победи – не е никак приятно. Всички сме с наведени глави, но трябва да продължим напред. Направихме доста, но с един мач целият сезон ни се преобърна.”

Снимка: Lap.bg

„Може би трябваше да ги натиснем малко повече, но мисля, че сега не е моментът да правя анализи. Още съм травмиран от мача. Тежко ми е, но трябва да приемем загубата с високо вдигната глава и да гледаме напред, защото времето не можем да го върнем назад.”, коментира капитанът на "Ботев".

Балтанов разкри и какво са си казали играчите на "жълто-черните" след загубата от "Локомотив": „Казах им, че трябва да вдигнем горе главите и наистина – колкото и да е тежко, трябва да преодолеем това нещо. Днешният мач беше изключително важен, но явно не направихме достатъчно. Искам да благодаря на хората, които ни подкрепиха, но... поне там си мисля, че сме на първо място.”

Повечето опит в редиците на Николай Киров не си е проличал в срещата, призна Балтанов: „Играли сме вече финали. Това, че сме фаворити, не би трябвало да ни е попречило. Може би не трябваше да подхождаме по този начин през първото полувреме. Имаше някаква скованост и елементарни грешки, които допуснахме. Вдигаме главата и продължаваме”