На Тервел Пулев му предстои може би най-екзотичното предизвикателство в кариерата. Българинът ще се боксира с Викапита Мероро от Намибия на 29 януари в... Танзания. 

Гала вечерта ще се състои в столицата на африканската държава Дар ес-Салаам. За мача на близо 11 000 км от дома очаквано Тервел е решил да се довери на най-близките си.

В неговия ъгъл ще застанат трима човека. Не е изненада, че запазено място там има бившият претендент за световните титли в тежка категория и брат на Тервел - Кубрат Пулев. Двамата ще спазят традицията да се подкрепят по време на важни мачове! 

Снимка: Lap.bg

Кобрата беше неотлъчно до по-малкия си брат в последните му срещи на професионалния ринг, а през 2018 г. двамата участваха в една и съща гала вечер в "Арена Армеец" в София. Тогава Тервел победи Леонардо Бруцезе, докато Кубрат се справи с Хюи Фюри.

Снимка: Lap.bg

В ъгъла на българина застава и дългогодишният му личен треньор Михаил Таков. Двамата се познават отлично, като специалистът напътстваше Тервел по време на олимпийската квалификация в Трабзон през 2012 г., която Пулев спечели, а след това се окичи и с бронз от Игрите в Лондон.

За Танзания ще пътува и американецът Ибн Кейсън. Той работи с Кубрат от 2019 г., а по време на мача му в Лондон срещу Антъни Джошуа беше в българския ъгъл, тъй като Ули Вегнер даде положителна проба за коронавирус преди срещата.

В африканската държава Пулев ще се опита да постигне своята 16-а победа на професионалния ринг. Той все още не познава вкуса на загубата.

Успехът срещу Мероро е важен, тъй като ще го доближи до голямата цел - титлата в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA). Тервел прави планове да атакува пояса до края на 2022 г. 

Снимка: Facebook

За целта той се надява да има възможност да постигне и още две победи в следващите 12 месеца, включително и да защити rнтерконтиненталната си титла, спечелена след победата му над Дешон Уебстър в последния му мач - преди 412 дни в Пловдив.

В момента Тервел Пулев е на 9-о място в ранглистата на WBA.

Кантарът преди мача в Танзания ще бъде в четвъртък (28 януари), а сама среща се очаква да започне около полунощ българско време на 29 януари.