Дори в условията на пандемия и при разпространението на коронавирус по света, задължителният претендент за световна титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев продължава да тренира.

Ситуацията обаче налага промени - залата в София е на разположение само на Кобрата и брат му Тервел. В нея не се чуват обичайните весели викове, с които треньорите подканят младите боксьори да вложат още усилия в заниманията. Подобни активности са забранени, след като и в България бяха регистрирани случаи на заболели от коронавирус.

"За съжаление това е ситуацията - хем е смешна и трагична, хем е сериозна, поне за мен. Нека си говорим за бокс и за хубави неща, защото, ако много ме питате за тези работи, ще кажа неща, които може да уплашат хората. Това, което се случва в тази зала, е тъжно, защото ехото е съвсем различно и много по-голямо", разсъждава Кобрата.

Снимка: bTV

Пулев все пак вижда и позитиви. Според него тази ситуация ще научи хората да бъдат единни и да загърбят злобата и завистта.

"Когато има общи правила, които са важни, българинът разбира. Управляващите трябва хем да казват на хората, че ситуацията е сериозна, хем да не ги панират. Човечеството е изправено пред това да осъзнае, наистина трябва да бъде единно. Какво става? Злоба, завист... тези неща заминаха, отиват в кофата", каза още Пулев.

Той се подготвя за предстоящия си мач срещу шампиона в тежка категория Антъни Джошуа. Срещата беше насрочена за 20 юни в Лондон. Пред bTV обаче Пулев заяви, че, предвид ситуацията с разпространението на коронавируса, тя няма да се състои тогава.

Цялото интервю с Кобрата гледайте на 21 март в предаването "Тази събота" по bTV.

bTV призовава: останете си вкъщи!

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 668 41 160 1 528
Света 6 852 838 13 351 398 286 3 352 731
Заразени* Нови Починали
България 2 668 41 160
Света 6 852 838 13 351 398 286
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer