Триъгълен ринг, отворени ръкавици, 9 рунда по 2 минути и позволени удари от ММА - това очаква Кубрат Пулев след няколко часа при срещата с американеца Франк Мир в Тексас, САЩ.

Двамата се изправят един срещу друг като коронния мач на гала вечер на Globe Life Field в Арлингтън - дома на бейзболния "Тексас Рейнджърс". След тях феновете ще могат да слушат легендарната хеви метъл банда "Металика". 

За пръв път в своята кариера Пулев се включва в такъв двубой. И въпреки новите правила, искрите по време на официалното претегляне между двамата прехвърчаха по традиция.

"Знаете, че преди боксови мачове винаги прехвърчат искри. Всичко е игра на нерви, на психически атаки, които са важни. Въпреки че той не ме поздрави, аз се опитах да го поздравя. Смятам, че предварително взех лек превес психически", каза той в предаването "Тази събота" и поясни:

"Стратегията е горе-долу ясна. Смятам, че е нов спорт, но в крайна сметка този боец ни е познат, разучихме го, направихме стратегия, която се надяваме да бъде успешна. За мен "жълти" подробности не са важни, те си касаят лично него. За мен е важна самата му спортно-физическа подготовка и какъв тип е като боксьор. Личните му отношения не са важни. По-важно е, че аз съм готов, аз съм здрав. Контузията ми още отпреди мача с Джошуа отшумя. Чувствам се готов, чувствам се здрав, на правилното място. Трябва да имам мачове, за да държа рутината. Радвам се, че съм тук, че съм на това огромно събитие. Хората в Америка искат да видят такъв тип шоу, съревнование между различни видове бойни спортове. Смятам, че ще стане хубаво събитие с хубави мачове. Тук са съпоставили бокса с ММА, направили са го да е супер интересно за хората и все пак се радвам, че в крайна сметка има българин на такова ниво"

Снимка: Lap.bg

Пулев все още не е решил под съпровода на каква музика ще излезе на триъгълния ринг. 

"Не съм бил на концерт на "Металика". По принцип не ги слушам, но някои от песните им са уникални, силни, зареждащи. Аз се радвам. Голямо е събитието. Не знам гайдата дали ще отива на "Металика" и на цялостната концепция. Знаете, че винаги обичам да прославям българското, да промотирам България, а българите по света да се заредят, хората в България да добият още повече самочувствие, защото имаме нужда като нация и народ"

Той разясни, че в началото се е чувствал странно с новия тип ръкавици. Различно е и времетраенето на рундовете, което предвещава напрегната битка.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"9 рунда по 2 минути. По принцип в професионалния бокс е 12 рунда по 3 минути. Времето е малко по-кратко, но самият ринг е изключително малък. Самата битка ще бъде доста по-интензивна. Ще има клинчове и "по-мръсен" бокс. Горе-долу така го отчитам. Беше ми много трудно в началото с ръкавиците. Те са малки, пръстите са отвън. Боксът е класа, спорт с много голяма история. Да преминеш от боксовите ръкавици, които запазват юмрука, към тези, при които при всеки един удар човек може да си счупи ръката, да не говорим за на противника главата, ребрата... Но светът отива натам. Хората искат зрелище, емоция и тези спортове им ги дават", каза Кобрата.

Неотлъчно до него ще бъде брат му Тервел Пулев, каквато е и традицията в семейството.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tervel Pulev (@tervelpulev)

"Всичко започва и тръгва от семейството - как хората са възпитани, как децата израстват. Това на по-късен етап се отразява в тяхното развитие, начина им на живот и отношенията и уважението между тях. Ние така сме възпитавани - да бъдем един до друг, макар че нито брат ми е лесен човек, нито аз съм, много пъти сме се карали. Но той е винаги до мен, аз съм винаги до него, колкото и да се караме, колкото и да спорим, колкото и да сме различни. Той е до мен, екипът е до мен, сплотени сме и трябва да направя най-важното - да донеса успехи на мен, на България, на българите на стадиона, на българите в България, които ще ме подкрепят. Обичам ги искрено", заяви българският боксьор.

Снимка: Lap.bg