Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа се е вбесил на решението на Кубрат Пулев да се откаже от мача им на 28 октомври заради контузия, твърди изданието "Метро"

Кобрата реши да не се качва на ринга в Кардиф заради разкъсан гръден мускул, а мястото му моментално бе заето от камерунеца Карлос Такам. Според Джошуа обаче травмата на българина е "дреболия".

Британецът не е останал никак доволен, че в последния момент трябва да сменя противника си. Пред британското издание той заяви, че никоя травма не би го отказала да се бие. 

"Ако знаехте моите контузии по време на тренировъчните лагери… Имах треска, когато излязох на ринга срещу Доминик Брийзъл, а рамото ми беше наранено по време на лагера. На боксьорите се случва често, натоварването е голямо. Две седмици преди мача с Кличко трябваше да ходя при тайландски масажист, като там получих нова травма - крампа на гърба, защото прекалено много ме разтегна. Кълна се, че след това вървях прегърбен на две. Но продължаваме, въпреки всичките травми и контузии. Срещу Майкъл Спрот пък имах фрактура на гърба, но пак не съм се оплаквал", разкрива Джошуа.

"Треньорът ми Роб Маккракън изобщо не харесва това, което правя, казва ми, че трябва понякога да отменям и аз мачовете си, когато съм контузен. Но на ринга е съвсем различно, там адреналинът те поглъща. Така че не мисля, че някога бих се отказал от мач заради контузия, освен ако не е нещо смъртоносно."

"И все пак не разбирам как може да си се подготвял толкова време за мач и заради една дреболия да се откажеш", добавя шампионът.