Кубрат Пулев е уверен, че в следващия си мач ще се изправи срещу Антъни Джошуа, а залогът ще бъде титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

Поясът е притежание на Антъни Джошуа, а българският боксьор е задължителен претендент за него. След като британецът победи Анди Руис и си върна титлата, промоутърът му Еди Хърн загатна, че следващият му мач може да е на стадиона на "Тотнъм" в Лондон и да е защита на една от четирите титли.

"Знам, че съм номер 1 в IBF. Има правила, които се спазват и аз съм следващият, който трябва да играе за титлата. Дали ще е Джошуа или някой друг - няма значение за мен. Готов съм да се изправя срещу всеки, който се изпречи на пътя ми", уверен е Пулев.

В момента той се занимава с организацията на гала вечер в Пловдив. Самият Кубрат няма да излезе на ринга за мач, но ще бъде опора на брат си Тервел. На 14 декември той ще се боксира срещу американеца Дешон Уебстър за международната титла в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).