В интервю пред bTV, Кубрат Пулев, който бе в ъгъла на брат си Тервел и по време на 16-ата му победа на професионалния ринг, заяви че той дори не е бил в топ форма и може много повече от показаното тази вечер.

Тервел спечели битка в 9 рунда срещу опитния намибиец Викапита Мероро, правейки поредната си крачка към световния връх в полутежката категория.

Снимка: JG Sports

"Той в началото играеше малко по-предпазливо, с един-два удара, по-аматьорски, но това е професионален бокс. Аз му казах да не се сърди на съдията, защото в професионалния бокс няма такива работи: каквато е ситуацията - такава.", заяви по-големият от братя Пулеви.

"Тервел го надигра - първото, което е. Обезвери го с левите прави, с движението с краката. Всички тези неща донесоха това, че вече в деветия рунд, виждате какво става. Когато вървят рундовете, играта вече е съвсем различна, всичко се променя. Противникът му, съответно, се умори и нямаше никакъв шанс вече. Той започна да не вижда ударите след толкова леви прави, които получи."

Снимка: JG Sports

"Тервел може много повече. Не беше в топ форма. Не беше във формата, в която съм го виждал. Може би изигра роля и това, че не е играл дълго време. Когато се качиш на ринга и не си играл дълго време, малко или много човек губи рутината."

Двубоят се проведе в екзотичния Дар ес Салаам, а Кобрата не скри радостта си, че и в далечна Танзания за брат му е имало българска подкрепа в публиката. Кубрат благодари за нея и поздрави всички сънародници.

"Много българи имаше, дори и в Африка, което е радостно. Навсякъде българи, които дойдоха да ни подкрепят. Поздрави на цяла България! Благодаря ви!", каза Кобрата, който на два пъти бе близо до световната титла в тежката категория на бокса.