Високопланинската база "Белмекен" е престъпно занемарена. Това обяви Кубрат Пулев в интервю пред вестник "Тема спорт". По думите му базата "е на последни издихания".

На свой ред държавното дружество "Национална спортна база", което стопанисва "Белмекен", обвини боксьора в забавяне на плащания за използване на базата:

"Ръководството на Национална спортна база ЕАД определя като неприемливи и противоречащи на истината твърденията на господин Кубрат Пулев за състоянието на високопланинския спортен комплекс "Белмекен"

"Със съжаление отбелязваме, че някои от спортистите, които използват „Белмекен“ бавят плащанията си и то повече от година. Един от тях е господин Кубрат Пулев"

"Поради изнесените в публичното пространство твърдения на Кубрат Пулев със заповед на изпълнителния директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов е разпоредена комплексна проверка на високопланинския спортен комплекс „Белмекен“. Със същата заповед е назначена и 4-членна комисия, която да извърши в най-кратки срокове одита на спортния обект... Срокът на назначената проверка е 15 дни"

bTV се свърза с претендента за световната титла в тежката категория на бокса.

"Просто не ги интересува или само оправдания. Трябвали 5 млн. лв. Това са оправдания. Не значи, че не може да се направи нещо, което да са частични ремонти постоянно, които да възстановяват базата", каза Кобрата.

Той отговори и на обвиненията към него и щаба му за неплатени задължения.

"Това са 2500 лв. лихви. Ако бяха се обадили на моята счетоводителка, тя щеше да го плати това нещо. Това са някакви забавени 5000 лв. и те са сложили 2500 лв. лихви. Няма да бъдат погасени. Ще бъде назначена проверка, но защо чак сега? Което пак доказва, че те не си вършат работата. Трябваше да ги ръчна, за да може някой да отиде и да обърне внимание на "Белмекен". Аз държа темата да остане базата. Готов съм да се видим очи в очи и с министър, и с Манолов. Нямам проблем", добави Кубрат Пулев.