Кубрат Пулев призна класата на Антъни Джошуа, но изрази увереност в успеха си на 12 декември. В събота най-добрият ни боксьор и британецът - носител на поясите във версиите IBF, WBA, WBO и IBO, излизат на ринга в "Лондон арина" в спор за световната титла в тежката категория.

За трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"Респект за Антъни, защото той е олимпийски шампион и световен шампион при професионалистите. Респект, добър боец, но съм готов и притежавам всичко, за да стана шампион!", заяви Кубрат на официалната си пресконфереция.

"Готов съм да се бия, чакахме много дълго тази битка. Още през 2017-а бях готов, но имах проблем с гръдните мускули. Тогава решихме заради физическите ми проблеми, че може да се бием с Джошуа малко по-късно. Вече съм готов за здрав двубой и съм сигурен, че в събота ще победя."

"През 2017-а аз бях на 36, аз също бях по-млад, но получих проблема при един от спарингите и просто не можех нито да тренирам, нито да се бия. Сега съм здрав, а и вече не съм на 22, времето ми изтича, разбира се. Щастлив съм, че битката се осъществява, защото в тази пандемия нищо не е сигурно. Вече съм готов и нямам търпение за двубоя."