Световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) не отиват на техния притежател Антъни Джошуа, който си позволява да използва нецензурни думи срещу противниците си. Това заяви претендентът за поясите Кубрат Пулев. 

По време на традиционното претегляне ден преди срещата на "Уембли арина" на 12 декември, между двамата боксьори прехвърчаха искри, а британецът си позволи да обиди Кобрата.

"Не смятам, че това би трябвало да бъде нивото, на което сме и по този начин да бъде разговорът. Всеки иска да покаже, да докаже себе си в този момент. Всеки иска да бъде по-добрият. Не отива от устата на един световен шампион и нивото, на което той се представя, че е. Това е още едно доказателство, че световните титли не му отиват. Дори и природата иска нов световен шампион. Това е боксът. За това е един от най-интересните спортове - има екшън, има много емоции. Където има битки, има и емоции. За това хората гледат в цял свят. Хората пред екраните имат нужда от тези емоции. Ако присъстват в залата, със сигурност сърцата им биха се разтуптели. От сега се усеща битката и напрежението между хората и самите журналисти", заяви Кобрата.

Надменност - това е видял в своя съперник Кубрат Пулев, при това още преди 3 години, когато двамата трябваше да се изправят един срещу друг, но българинът се отказа заради контузия.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"Аз виждам надменност в неговото поведение още от 2017 г., когато трябваше да играя с него, но това е само в негов минус. Интелигентните хора не са надменни. Надявам се утре да извадя на показ неговото истинско Аз и да го победя убедително, здраво, да покажа, че съм по-добрият боксьор. Той го знае, той го усеща, аз го знам. Утре трябва да го покажа и докажа, защото иначе остава на думи. Много пъти съм казвал, че на думи сме много велики – и той, и аз, и още 1000 боксьори, и хората, като цяло, но именно ситуациите показват кой-кой е", заяви Пулев в онлайн разговор с българските журналисти, които не бяха допуснати в "балона" преди мача от промоутърската агенция на Джошуа - Matchroom Boxing Limited.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"Няма и 1% театър. В професионалния бокс и на ринга няма 0,01% театър. Казах му и на самия Джошуа, че не го мразя, че това е спорт, но утре ще му покажа кой е по-добрият боксьор. Казах му, че го уважавам. Моите уважения, че е олимпийски и световен шампион, но, въпреки всичко, утре ще му покажа кой е по-добрият. Той разчита по-скоро на името си, на мачовете, в които е победил. Това му дава сила. Победил е именити боксьори, които са сериозни като постижения, физика, техника. Това на него му дава криле. Но всичко се променя, всичко се движи. Нещата не са като вчера. Смятам да променя нещо много важно и да взема това, за което съм дошъл", коментира още българинът.

Кобрата беше категоричен, че се чувства в отлична форма и е напълно готов да се качи на световния връх от третия си опит. През 2017 г. той се отказа от мач с Джошуа, а през 2014 г. записа единствената загуба в професионалната си кариера от Владимир Кличко.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"Усещам силата в последните години много повече, отколкото преди. Усещам цялата тази енергия как се подрежда и трябва да направя тази победа - и за мен, и баща ми, който искаше аз и брат ми да сме боксьори, и за цяла България, и да вдъхнем кураж на всички българи и да им върнем любовта към България. Голяма и силна подкрепа е да съм с най-доверените хора, които са били до мен и останаха през годините. Изключително важна е тази постоянна и безпрекословна любов, за да покорим върха през утрешния ден", заяви Пулев.

Разхлабването на противоепидемичните мерки във Великобритания направи възможно присъствието на публика в залата. 1000 човека ще могат да гледат сблъсъка за световните титли в събота (12 декември), а билетите бяха разпродадени за секунди.