Добри новини за българския боксьор Кубрат Пулев след изслушването пред Спортната комисия на щата Калифорния! След като той загуби лиценза си за 6 месеца заради целувката по устните на репортерката Дженифър Равало, известна като Кралицата на голото суши, Кобрата се поздрави с успех по втория казус, който беше разглеждан.

Пулев остава победител в мача срещу румънеца Богдан Дину на 23 март в Коста Меса, Калифорния. Тогава българинът вдигна победоносно ръкавиците си след нокаут в 7-ия рунд. 

Опонентът му обаче се оплака, че е получил неправомерен удар в тила, който, според него, е повлиял на крайния развой на мача. Жалбата подадоха негови представители пред Спортната комисия на Калифорния. От там разгледаха случая и заявиха, че ударите на Пулев не са умишлени, а той остава победител.

Така активът на българина при професионалистите се запазва - 27 победи (14 с нокаут) и само 1 загуба.

Пулев все пак ще трябва да почака преди следващия си мач в САЩ. Той е със спрени права за 6 месеца от датата на целувката с Дженифър Равало, което означава, че ще може да се боксира на американска земя най-рано на 23 септември. Той ще трябва да заплата глоба от 2500 долара и да премине през 45-дневен курс за превенция на сексуалните посегателства над жени в медийната сфера.

При неизпълнение на указаните действия от негова страна, наказанието на Кубрат автоматично придобива 12-месечен характер, ще му бъде наложена и допълнителна глоба от 2 500 долара. От Пулев се изисква и когато кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, да го стори пред Спортната комисия на Калифорния, преди да търси лиценз пред която и да е друга щатска комисия.

Освен това Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния при ново провинение от подобен характер.