Няма праг пред мен. Мога да се развия още и да надградя спрямо постигнатото. Това заяви българският боксьор Кубрат Пулев в интервю за специализирания сайт boec.bg. Кобрата, който във вторник навърши 40 години, посочи, че е доволен от постигнатото в кариерата си, но няма да спира и ще продължи да се развива, защото "има огромен потенциал".

Ето какво сподели той пред изданието навръх празника си.

Кубрат, честит рожден ден! Казват, че 40 години не се празнуват, но въпреки това – как си в този празничен за теб ден?

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

– Супер. Чувствам се отлично. Единствено не ми харесва цифрата как седи, но няма как. Да, за мен тя си е само една цифра, но въпреки всичко си давам сметка, че вече е различна.

Ако трябва да направиш равносметка, доволен ли си от постигнатото?

– Да, като цяло съм доволен. Имаше някои неща, които можеха и по-добре да се развият, но определено съм доволен. Предполагам, че още тепърва има хубави неща, които предстоят да ми се случат.

Ако върнеш времето, да речем 20 години назад, вярвал ли си, че можеш да стигнеш дотук?

– Не, категорично. Не съм и предполагал. Тогава бяха други времена, по друг начин разсъждавах и човек не се замисля за тези неща. Със сигурност съм доволен и няма да спра дотук. Ще продължа да се развивам, в това съм убеден.

Снимка: Lap.bg

Има ли още накъде?

– Разбира се, има още много накъде. Кубрат Пулев има огромен потенциал. Няма праг пред мен. Мога да се развия още и да надградя, спрямо постигнатото.

На какво отдаваш тези два мача за световна титла, до които достигна? Нещо, което нито един друг български боксьор не бе правил преди теб. На инат, талант, работа…

– На комбинация от много елементи. Талант, постоянство, вяра, при това в истинския смисъл на думата, не става въпрос за клишета. Много вяра, талант, труд и постоянство, лишения. Нещата се свързани. Отдал съм много време, за да стигна дотук. И това е най-ценното – времето и любовта, с която съм вършил всичко това.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

Чувстваш ли се до известна степен и късметлия, защото имаме и други боксьори, които са талантливи и работливи, но не са достигнали до там, където ти успя?

– Най-вероятно има висша сила, която подрежда нещата. Смятам, че този късмет си го дърпаме ние. Когато човек има желание и сам си помогне, за да си подреди така вибрациите, че да му се получат нещата, ние на това му казваме късмет. Сигурно много от нас не си дават сметка, но това е точно така. Ключът е любовта към нещата, във всичко, което човек дава и се влага.