Кубрат Пулев коментира победата на брат си Тервел срещу Дешон Уебстър на голямата гала вечер в Пловдив. 

Бронзовият медалист от Лондон 2012 записа най-престижния си успех в първия си 12-рундов мач и то с единодушно съдийско решение.

"И той самият усети, че не лесно. Човек трябва да си прецени силите за 12 рунда, а не за 6. Нокаутът може да дойде, но може и да не дойде. Противникът добре си беше преценил силите, беше много подготвен, но брат ми е много добър. Отстрани е много по-трудно, макар че не ми беше чак толкова трудно.", каза Кобрата веднага след мача в зала "Колодрума".

"Тервел е много добър и притежава отлична техника, просто му трябва още опит, това е моето мнение. Той има вече два пояса и защо да не атакува скоро световната титла, той също трябва да следва и извърви своя път.", добави той.

Относно сблъсъка за световната титла на IBF срещу Антъни Джошуа, Кобрата сподели, че мачът трябва да е до края на април 2020 г.

"Мачът с Джошуа трябва да се проведе най-късно април месец, остава просто да се разберем кога и да донеса световната титла в България", каза Кубрат на ринга след успеха на по-малкия си брат.