Никога не съм бил лигльо, отсече Кубрат Пулев във „Фейсбук”. Той избра социалната мрежа, за да отговори на нападките на Антъни Джошуа. В неделя британецът заяви, че не разбира как е възможно Кобрата да се откаже от мача за световната титла заради „дреболия”.

Българинът се оттегли от сблъсъка на 28 октомври в Кардиф заради разкъсване на гръден мускул. Той бе заменен по спешност от следващия в ранглистата на Международната боксова федерация – Карлос Такам.

Предлагаме ви пълното изявление на Пулев без редакторска намеса:

Здравейте, приятели!

В последните дни чух и прочетох критики по свой адрес, включително и от Антъни Джошуа. Едва ли не, че контузията ми е дреболия и че отказването ми от битката за световната титла в Кардиф е моя прищявка. Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек.

Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми. За мача срещу Кевин Джонсън тренирах през цялото време с болезнена контузия на петата, която ми беше ограничила движенията, но не съм и гъкнал.

Срещу Дерек Чисора, в седмицата преди мача, бях зле, с висока температура, но не отложихме двубоя, въпреки, че 4 дни преди да изляза на ринга, треньорът ме попита, дали не искам да го отложим. Казах: “Абсурд, ще се справя!” Травмата в момента не ми позволява да се подготвя пълноценно, камо ли да стъпя на ринга по този начин.

Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения. Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност. Напротив! Знам, че рано или късно, пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам!