Утре ЦСКА ще проведе единствената си контрола преди подновяването на Първа лига. "Червените" ще се изправят срещу "Ботев" Враца, а клубът подходи иновативно с оглед на пандемията от коронавирус.

Треньорът Милош Крушчич даде онлайн пресконферения, на която отговори чрез видео връзка на въпросите на журналистите.

"Всички футболисти са здрави с изключение на Тиаго, който вчера започна подготовка. Той прекара 4 седмици карантина. Всички останали футболисти работят, няма контузии на този етап, което е важното. Утре ни очаква контрола с "Ботев" Враца, първа и единствена контрола. Искам да влезем в ритъм с тези контроли, защото ни липсват мачовете. Имахме две подготовки, но по съвсем различен начин. Липсват ни приятелските мачове, които не можеш да заместиш с тренировка. Настроението в отбора е добро, футболистите са в добро настроение и виждам, че нямат търпение да започнат първенството. Решихме да изиграем една контрола, защото малко рисково може да стане да се играе две контроли сряда-събота. Според мен това е малко рисково, защото беше голяма пауза, две месеца и нещо без тренировки. Мисля, че отборът ще бъде достатъчно готов. Доволен съм от всички, утре ще видим в какво състояние са в момента.", каза треньорът.

От началото на пандемията четирима играчи напуснаха "Армията": "С Албентоса бе друга причина. Той е много добър футболист, голям професионалист и вдигна много нивото на професионализма в отбора. Знаете, че той получи травма на лагера в Испания и за него беше нужна операция. Мисля, че я направи преди две седмици и се нуждае от минимум 2-3 месеца рехабилитация. Затова нямаше да може да помогне.", коментира Крушчич.

"Относно Анита, той също е много качествен футболист, опитен, той може да липсва, но това беше негово решение. Той искаше да се прибере вкъщи. Това може да е най-голямата загуба за нас, но мисля, че тези футболисти ще се справят."

"Останахме без четирима футболисти, очаквахме повече от Давидов и Вив Соломон. С Давидов не се получи, стечение на обстоятелствата, имаше малшанс, лоша форма и други проблеми, които възникнаха. От Вив Соломон очаквахме повече, но това е футболът. За него може да е по-добре в друг отбор."

Относно евентуалното приоритизиране на турнира за Купата на България, той отговори: За купата може да стане от само себе си – когато отборът има шанс за трофей, това да стане приоритет. Но в никакъв случай няма да изоставим първенството, всеки мач е важен. Искаме да стартираме с победа срещу "Витоша", за да се подготвим на спокойствие за първия мач за купата. В никакъв случай няма да говоря за този мач в Пловдив, най-важен е следващият мач. Работим ден за ден. Тази ситуация не ти дава възможност да говориш много напред във времето. Буквално гледам футболистите през ден как са. По този начин работим сега."

Крушчич изрази надежда в най-скоро време феновете да се завърнат по трибуните. "Надявам се скоро нещо да се промени, ситуацията по този въпрос. В Сърбия от 1 юни се позволява на спортни събития да има хора, има някакви мерки през един метър и така нататък, но се позволява нещо. Всичко зависи от държавата. Ситуацията е трудна, никой не иска да поема риск. Най-важно е здравето на гражданите, напълно разбирам ситуацията. Искаме да играем пред фенове, защото без фенове футболът е безразличен, няма страст и емоция. Мисля, че скоро ще се върнат и феновете."

"Запознат съм с най-важните мерки, тези за тренировки. Днес трябва да минем тестове за коронавирус, да сме негативни. Не съм почувствал да има притеснения, всички футболисти се раздават напълно. Минахме тестове, всички са негативни, всички са здрави.", добави Крушчич.

Междувременно от ЦСКА обявиха, че пускат в продажба виртуални билети за първия домакински мач на тима срещу "Локомотив" Пловдив на 14 юни. Билетите са по 10 лева, а всички средства ще отидат за школата.