Собственикът на "Локомотив" Пловдив Христо Крушарски не скри възмущението си от играта на родните национали, които отстъпиха с 0:1 на Уелс в София, допускайки четвърта поредна загуба. В типичния си стил, той разкритикува всички - от управата до футболистите, като направи сравнение с неговия клуб.

"Просто нямам думи. Ако има критика, трябва да е градивна, а не да мелим като ярномелки и нищо да не става... Тези момчета нямат никаква воля за игра. По-добре да си отидат вкъщи и да си легнат при гаджетата. Да не се занимават с това, което не им е работата. Не ги ли е срам?", започна Крушарски.

"Оттук нататък трябва да започнем от главата - да помислим кой може да управлява и кой не може. Да си чешеме само яйцата просто няма смисъл. Да вземем да ударим чертата и пет години да няма футбол! Оттам нататък, ако тръгне - да тръгне. Без ред и дисциплина нищо не става. Защо в "Локомотив" има нещо? Защото има треньор, който реже глави и крака!"

"Какво ще направя, ако аз управлявам? Първото нещо, което ще направя, е ще изчистя всички кесачи и заплатаджии, които са в управата. С четири човека в управата на "Локомотив" направих нещо... Съдиите да свирят това, което виждат. А не да си нагаждат задниците на тоя и оня. Никой не ги кара да свирят по този начин. Затова имаме този футбол. Нашите момчета чакат някой да ги бута и играят балет. А то това не беше и балет..."

Снимка: Reuters

"Кой да сложиш за треньор? Като няма материал, едно и също. Кажете ми един, който ви хареса. Днес чета, че едно момче (Божидар Краев) искал да става футболист на годината. Щял да става. За да станеш футболист на годината, трябва да си издереш задника от работа, а не да гледаш мачовете отблизо. Три мача го гледах. Той си гледаше мача отблизо. Играл в Шампионската лига. Боже мой! Ако искаш - играй… Ако и там така играеш, ще гледаш мача не отблизо, а малко по-отстрани.", разгневи се босът на "Локомотив".

Снимка: Lap.bg