Собственикът на "Локомотив" Пловдив Христо Крушарски разпореди двуседмичен лагер като наказателна мярка за слабото представяне на отбора през последните седмици. Освен това на футболистите ще бъдат наложени финансови санкции.

В неделя "смърфовете" допуснаха тежка загуба с 0:3 в дербито с "Ботев". Това беше трето поредно поражение  и четвърто в последните пет мача.

"Не обичам думата глоба, но явно българинът, ако не му бръкнеш в джоба, не се оправя лесно. На този етап не смятам да гоня никого, но ако някой е решил да си тръгне, няма да го спирам", каза Крушарски пред БТА.

В петък "Локомотив" посреща новака "Септември" в първия мач от 11-ия кръг на Първа лига. След това отборът заминава на 14-дневен лагер на базата в Говедарица. "Това ще бъде част от санкцията. Нека играчите се замислят и се подготвят на спокойствие", допълни Крушарски.

Бизнесменът твърди, че не е в конфликт с привържениците, които изразиха остро недоволство след загубата от градския съперник. Той допълни, че много добре разбира болката им.

"Искам да подчертая, че аз нямам проблеми с феновете и да се спре да са спекулира с тях. След загубата ни от "Ботев" бях до късно на нашия стадион в парк "Лаута". Имаше полицай на входа, но атаки и закани от страна на фенове нямаше. Аз не видях такива действия", обясни Крушарски.

Междувременно в клуба очакват двама нови футболист във вторник. По думите на собственика това са "българин и чужденец, като единият от тях е много класен изпълнител". Имената им ще бъдат обявени след пристигането им в Пловдив.