Собственикът на "Локомотив" Пловдив Христо Крушарски обвини кмета на града Здравко Димитров, че е кмет само на "жълтото". Думите на боса на "смърфовете" са по повод информацията, че Община Пловдив ще купи седалки за новостроящия се стадион на "Ботев" с държавни пари.

"Гласоподаватели сме и ние, ние сме половината Пловдив. Като си кмет, не си кмет само на жълтото, а и на розовото, синьото. Общината иска да купи седалките на "Ботев". Ако аз съм кмет на града, ще кажа да се гласува за двата отбора. А ние пуснем лафа и после се чудим как да се избършем", каза Крушарски на пресконференция.

Снимка: Lap.bg

За ремонт на стадионите и на двата клуба бяха отпуснати общо 37 млн. лева, като 25 от тях са за "жълто-черния". "Ние няма да имаме пари за цял стадион, те взеха пари за цял стадион, нали?".

"Без база нищо не става, а ще трябват много пари. Всичко ще излезе над 12 милиона. Искам да стане за вчера, но се съобразявам и с джоба. Джобът отънява, с тази пандемия трудно се издържа. Казал съм, че докато мога да държа, ще държа здраво. След това пак ще помагам, нямам нищо против, който и да дойде", каза още собственикът на "Локомотив".

Крушарски разкри, че клубът дължи пари само на него, но ще ги превърне в акции, за да се изчистят задълженията.

Снимка: Lap.bg

"Няма да спра да помагам на "Локомотив". Дори и да не съм толкова силен финансово. "Локомотив" върви по своя път - плаща си редовно задълженията към държавата. Надявам се тази година това бреме от няколко милиона да го няма. "Локомотив" дължи пари единствено на Христо Крушарски. Тези пари ще ги превърна в акции и няма да има задължения".

"При нас нещата вървят в посоката, в която тръгнахме преди 5 години. Тогава набелязахме цел и сега лека-полека виждаме резултатите. Това, че Митко Илиев е за втори път "Футболист на година", че спечелихме две поредни Купи на България и Суперкупата - говори за постоянство. Футболът е колективен спорт, и ако няма атмосфера в клуба нищо не се получава. Играчите ни са като семейство. При нас злоба няма, тя е само спортна. Всеки, който се опитва да не спазва правилата на играта няма място при нас. Най-важното нещо в клуба е треньорът".

Снимка: Facebook

Крушарски е все така разочарован от напускането на Бруно Акрапович, който избра да стане треньор на ЦСКА.

"Бруно Акрапович е в историята. Да е жив и здрав. Пожелавам му успехи, но срещата с нас ще му бъде трудна. Всички треньори са еднакви - искат да дойде готов футболист, а не да работят с младите. Радвам се на Тунчев, че намира смелост и прави това, което трябва. За 5 години не бях виждал треньор, дори и в контрола, да пуска всички младежи да играят. Това означава, че има визия, смелост, дупе. Оказа се, че има играчи при 19-годишните, но някой трябва да ги види. Бях се отчаял, че за 5 години не успяхме да извадим един човек, а сега имаме четирима".

"За завръщането на Акрапович е пусната не врата, не бариера, а брониран портал. Това е приключена тема. Това не бе напускане, а предателство", добави той.

Снимка: Lap.bg

"Ние имаме един басейн за възстановяване на играчите, в Аржентина имат камери, тангентори. Това нещо няма как да го пренесем тук с магическа пръчка. Ако ние, в клубовете не спрем да дрънкаме и да се караме за глупости, никога няма да имаме резултат. Ние гледаме само кусура на другия. Няма колегиалност, отношение. ЦСКА няма да вземе Алмейда, колкото и да го искат. Защото не познават човека, който стои отсреща. Аз може да съм беден, но не съм прост", категоричен е Крушарски.

"Надявам се Ясен Петров да направи нещо различно и моите колеги да си седнат на гъза, а не да казват кой да играе и кой не. Всички викат: "Ние не се месим". Естествено, че го правят. Всеки иска да наложи някой, за да може да го продаде.", завърши Крушарски.