Кубрат Пулев демонстрира нагледно, че се намира в отлична физическа форма, въпреки че вече повече от година така и не се намира съперник, който да се качи срещу него на ринга.

Кобрата даде сигнал, че за него няма време за почивка, като публикува видео в личния си профил в социалната мрежа "Инстаграм". На кадрите се вижда как лее пот в жегата, правейки крос из централната улица на... Майорка.

Пулев, който се очаква най-после да сложи ръкавиците за официален двубой, в който да защити Интерконтиненталната си титла (версия WBA – Световна боксова асоциация) в тежка категория през октомври в София, изкара няколко седмици на подготовка в испанския курорт под вещия поглед на личния си треньор Ули Вегнер.

Там Пулев и Вегнер бяха в компанията на основателя и собственик на промоутърската компания „Зауерланд” – Вилфрид Зауерланд, а на лагера, освен българина, под ръководството на легендарния Вегнер се потеше и още едно голямо име при професионалистите – многократния световен шампион в средна и суперсредна категория Артур Абрахам.

Срещу Кубрат на ринга в „Арена Армеец” след три месеца почти сигурно ще застане 23-годишния Хюи Фюри – братовчед на бившия световен шампион в тежка категория и палач на Владимир Кличко – Тайсън Фюри. Британецът има 22 професионални двубоя, в които е постигнал 21 победи с 11 нокаута и само една загуба.