Атаките от страна на фирми, които искат "Левски" да бъде обявен в несъстоятелност заради неизплащане на дългове, са целенасочени и са свързани с икономически интереси. Това заяви изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов пред bTV.

Наскоро компанията на мениджъра Николай Жейнов подаде иск в Софийски градски съд за започване на процедура. Преди това "Титан 77" прибегна до тази стъпка, но по-късно оттегли молбата си.

"Не сме изненадани. В общи линии всичките новини около клуба са свързани с икономически интереси на хора, които са част от футбола, като това дело, свързано с агенцията на господин Жейнов. Част от тях са свързани с личностни аспирации към името на клуба, а други със самото представяне на отбора. Моментът е такъв. Започвайки със слабото представяне в края на зимния полусезон, то даде повод върху клуба да се изсипят малко негативни новини, но това е част от футбола", заяви Иванов.

"Синият" шеф гарантира категорично, че "Левски" изплаща дълговете си и няма да се стигне до фалит.

"Има усилие името на клуба целенасочено да се вкарва в такива дискусии, че ние сме тръгнали по пътя на фалиралия ЦСКА. Не съм учуден. Следя внимателно откъде излизат новините и начина, по който се съобщават. Доста от тези атаки са целенасочено организирани", добави той.

Предвид слуховете за напускане на треньора, Иванов заяви, че Славиша Стоянович ще продължи да изпълнява тази длъжност. Назначението на Павел Колев за изпълнителен директор обаче остава неясно.

"Надявам се скоро да има яснота по този въпрос, защото очевидно вече е активният футболен сезон. Треньорът остава. Той никога не е бил под въпрос", каза той.