Бившият миниcтъp на младежта и спорта в последното правителство на Бойко Борисов - Красен Кралев, гостува в предаването "Лице в лице". Той определи като донос сигнала, който фондация "Веселин Топалов" подаде срещу него. Организацията сезира прокуратурата за ощетяване на държавата с 13 млн. долара покрай сагата с ЦСКА. 

"Това е един брутален донос, наситен с манипулативно поднесена правна терминология, за да изглежда по-достоверно. Казусът с ЦСКА многократно е обсъждан в средствата за масово осведомяване, в дебати и дискусии.", започна Кралев.

"Девет месеца се аргументирахме защо сме постъпили така. Ако сега бъда изправен пред същата ситуация, пак ще следвам стъпките една по една. Първо - няма нанесена щета на държавата, защото за тези 13 млн. лева вземания взимания на НАП, които трябваше да бъдат взети от фалиралото дружество стоят обезпечения. Ако имаше нещо, което да притеснява НАП, щяха да реагират много отдавна. Някой щял да оздравява - това са несериозни неща. Гледат се документи."

"Вторият казус - защо, за да защитим държавния интерес, трябваше договорът да бъде прекратен. Има разпоредба, където ясно е казано, че лице, което се намира в процедура за обявяване в несъстоятелност не може да бъде наемател на имоти публична държавна собственост. Т.е. през цялото това време аз и моят екип сме защитавали държавния интерес."

"Какво значи това, че сигналът е внесен от световен шампион? Малкият морал, който му е останал, приключва с тая тема."

"Федерацията по шах е една от най-скандалните в момента. Не само международните федерации и институции са я изолирали, но и българските шахматисти нямат право да се състезават под тоя флаг, дори и Антоанета Стефанова. След направена проверка от инспектората има установени редица нарушения, неправилно похарчени средства. Аз и моят екип подготвихме споразумение, с което разсрочваме тези пари. Те обаче са си правили друга сметка. Да им дадем пари, за да могат те да възстановят парите, които държавата си иска. Няма как да стане. На 5 юни им изтича лицензът. Аз гоня федерациите, които лежат на гърба на държавата, смучат ресурса ни и харчат средствата по неправомерен начин."

"Имаме един министър, който защитава законите и в двата случая - и в ситуацията с базите на ЦСКА, и в ситуацията със защитаване на интереса на държавата поради неправилно изхарчените средства. Край. Няма дискусия по темата. Оттук нататък всеки може да си прави изводите какви са мотивите на едната страна, какво се е случило в другата."

Кралев коментира събитията около ЦСКА през миналото лято. Той се върна към момента, в който министерството на спорта прекрати договора за базите с "червените", които малко по-рано бяха спечелили Купата на България.

"Ако тогава се бяхме забавили с още 3-4 дни при взимането на това решение... Аз съм изключително горд, че го взехме и ако имам същата ситуация, пак ще постъпя по същия начин, категорично. Защото тогава предотвратихме един възможен кървав сблъсък между различни фракции в ЦСКА."

"Ако си спомняте, имаше в един и същи ден обявени две контролни срещи на две формации - на фалиралото дружество и на това, което беше спечелило Купата на България. И двете в един ден. Нали си представяте какво щеше да стане тогава. Кой щеше да носи отговорност?", попита Кралев.