Очакваме след оставката на Боби Михайлов всичко във футболния съюз да протича спокойно и по план. Ние няма да се месим в избора на президент. Това заяви спортният министър Красен Кралев в интервю за bTV.

"Има избран временно изпълняващ длъжността. Водят се дискусии да се насрочи Конгрес във възможно най-кратки срокове. От тук нататък ще наблюдаваме процесите", коментира той.

Все още няма резултати от ревизията на централата, която започна ден след загубата от Англия с 0:6 и минути след оставката на Борислав Михайлов.

"Всички (б.ред. - от старото ръководство) подадоха оставки и ще се явят на избори. На Конгреса ще бъде избрано наново ръководството. Някои могат да бъдат преизбрани, други ще напуснат. Всичко е в ръцете на футболните клубове.", добави Кралев.

"Отношението ми към Борислав Михайлов не се е променило. Не се отричам от думите си, че сме работили много добре с футболния съюз. Но видяхте какво се случи. Имаше доста сериозни проблеми и на мача с Англия, имахме данни за дейностите на съдиите".

"Трябва един хубав закон за футболното хулиганство. Аз ще сътруднича, за да бъде направен такъв закон. Не може заради 20-30 души провокатори да страда цялата държава. Категорично не съм съгласен с оценката, че България е расистка държава."

"Не искам да ставам президент на БФС, заявих го много пъти. Имам доста работа за вършене като министър, имам доста поети ангажименти", завърши Кралев.