Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо получи контузия по време на финала на Евро 2016 срещу Франция.

Той напусна терена в 25-ата минута, след като в 8-ата Димитри Пайе го изрита в опорния ляв крак. 

Без Роналдо „мореплавателите” станаха европейски шампиони за първи път в историята си.

Въпреки контузията капитанът на тима бе изключително радостен от постигнатия успех. Той трябваше да изчака 12 години, за да вдигне трофея, който Гърция отмъкна от Португалия през 2004 г.

Снимка: Getty Images

Известните спортисти обикновено застраховат онези части от тялото си, с които си изкарват прехраната. Звездата на Реал не прави изключение.

През 2009 г. Флорентино Перес поема грижата да застрахова краката на нападателя за малко над 81 млн. евро.

Сумата нараства с всеки изминал сезон и вече се равнява на 130 млн. евро.

Мерки като тази са необходими, особено когато от един играч зависи толкова много в съвременния футбол. А контузията на Роналдо не изглеждаше никак лека, поне на пръв поглед.

Изписаната болка по лицето на португалеца уплаши сериозно клубния му отбор Реал (Мадрид). От тима са поискали от лекаря на националния тим - д-р Нороня, да предостави възможно най-бързо доклад за състоянието на Роналдо.

След предварителен медицински преглед, от лекарския щаб на Португалия са поставили диагноза на нападателя разтегнати странични връзки на лявото коляно.

В близките дни Роналдо ще се подложи на по-обстойни прегледи, когато ще стане ясно колко дълго ще продължи лечението му и дали ще вземе участие в мача за Суперкупата на Европа срещу Севиля на 9 август.

Снимка: Getty Images

Застраховката на краката на Кристиано Роналдо е втората най-скъпа на действащ футболист. 

Звездата на Барселона Лионел Меси е лидер по този показател, като за последните няколко години стойността на краката му нараства от 50 до 550 млн. евро.

Различното между двете осигуровки е, че мадридският клуб плаща таксите по застраховката на Кристиано, докато аржентинецът вади близо половин милион от собствения си джоб всяка година, за да предпази най-ценните части от своето тяло.