Футболната федерация на Черна гора прекрати окончателно сезон 2019/2020. Решението идва след съвещание на Изпълнителния комитет и 5 кръга преди края на кампанията.

От местната федерация предприеха действия, след като започна повишаване на броя на заразените с коронавирус в страната. В началото на май в страната обявиха, че са се справили с пандемията, като в 20 последователни дни не отчетоха новозаразени. От средата на юни обаче започнаха да се трупат нови случаи, като за 7 юли регистрираните заразени са 66. 

В тази обстановка президентът на футболната централа - трикратният шампион на Италия с "Милан" Деян Савичевич, и колегите му решиха да не рискуват и да обявят временното класиране за окончателно. Прекъснат е и турнирът за Купата на Черна гора, като в квалификациите за европейските клубни турнири ще играе четвъртият в подреждането.

Така шампион на Черна гора за сезон 2019/2020 е "Будучност". Тимът от Подгорица ще играе в квалификациите за Шампионска лига. За класиране в групите на Лига Европа ще се борят "Сутиеска", "Искра" и "Зета".

Заради пандемията първенството на Черна гора беше спряно на 8 март и подновено на 30 май.