Една от гимнастичките от ансамбъла ни по художествена гимнастика притесни сериозно родния щаб ден преди началото на Световната купа.

По време на официалната тренировка тази вечер Елена Бинева получи травма в глезена, която затрудни завършването на съчетанието.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, потвърди за контузията, но изрази надежда, че няма да се наложи смяна в последния момент.

Снимка: Lap.bg

"Момичетата са спокойни, доколкото може да бъдат спокойни на състезание пред своя публика. Естествено, че се вълнуват много. Направиха много добра подиум тренировка, надявам се утре да играят по същия начин. Физически са добре. Елена от ансамбъла направи някаква контузия на глезена, ще видим за какво става въпрос и се надявам утре всичко да е наред. Да се надяваме, че няма да се наложи да играе резерва. За втори път й подава глезена, досега нямаше проблем, надявам, че до утре всичко ще бъде наред", каза Раева минути след тренировката.

"Надявам се да има голям интерес от нашите почитатели, да дойдат да подкрепят момичетата. Битката ще бъде много тежка. В много добра форма са всички, надявам се пред своя публика да имат настроение, вяра в себе си, сили и да играят както го направиха днес", добави президентът на БФХГ.

Снимка: Lap.bg

Заедно с ансамбъла в официалната тренировка взеха участие и индивидуалните гимнастички Боряна Калейн и Катрин Тасева, които ще стартират в надпреварата при жените на Световната купа.

Световната купа по художествена гимнастика започва утре в 13 ч. с първите два уреда в многобоя при жените, а ансамблите ще изиграят своите съчетания с пет обръча от 18:45 до 20 ч. Официалното откриване на турнира е в 16:30 ч. 

Световната купа в София започва утре и ще продължи до 1 април.